Menü

Nyitóoldal
Bíróságok
Akadálymentesítés
Álláspályázatok
Épületeink
Közérdekű információk
Üvegzseb törvény
Hasznos linkek
Kapcsolat

 

 

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt érdeklődőket, hogy a Győri Törvényszék új honlapjának elérhetősége: http://gyoritorvenyszek.birosag.hu.

 

Valamennyi megyénkben működő bíróság bírája és igazságügyi alkalmazottja nevében tisztelettel köszöntöm a Győri Törvényszék honlapjára látogatókat.

A Magyar Köztársaság Alkotmányának 45. § (1) bekezdése deklarálja, hogy a Magyar Köztársaságban az igazságszolgáltatást a bíróságok gyakorolják. Az Alkotmányban rögzített tevékenységük keretében a bíróságok védik és biztosítják az alkotmányos rendet, a természetes személyek, a jogi személyek és a jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek jogait és törvényes érdekeit, büntetik a bűncselekmények elkövetőit és ellenőrzik a közigazgatási határozatok törvényességét.

A Győri Törvényszék elnökeként 2010. július 1. napja óta azon dolgozom, hogy munkánk közérthető legyen, a jogkereső állampolgárok igényeinek megfelelő tájékoztatást nyújtsunk a különböző bírósági eljárásokban jogaikról és kötelezettségeikről, a megyei bíróság működéséről, szervezetéről, gazdálkodásáról.

A jog bonyolult rendszerében való eligazodást a mai kor követelményeinek megfelelően olyan honlap elkészítésével igyekszünk megkönnyíteni, amely bepillantást enged a megyei bíróság működésébe, információkkal szolgál a bíróságokról és segíti a felhasználót az ügyintézésben.

Kérem, lépjen be honlapunkra, és ismerje meg bíróságainkat közelebbről.

 

Dr. Takács József, a Győri Törvényszék elnöke

Mosonmagyaróvári Városi Bíróság Győri Városi Bíróság Soproni Városi Bíróság Győr-Moson-Sopron Megye

Utolsó frissítés: 2013.02.21

Győri Törvényszék

Menütérkép